torsdag 6 februari 2014

Möbelgrupp i oljad ek Idag har jag varit till Nordins möbelfabrik i Viby för att fota ett gemensamt jobb som snart ska levereras till kund.
.Klicka HÄR så kommer du till Nordins hemsida.

Efter att ha kört på den slingriga vägen,bara ett stenkast från E20 nära Vretstorp så är man framme vid det lilla röda huset som inrymmer en möbelfabrik.
Här är det inte tal om nån storskalig massproduktion utan ett gediget hantverk.
Öppettider butik/showroom:
Tisdag-fredag  14.00-17.00. Lördag 11.00-15.00.
Vid större helger, kontakta dem för information om eventuella ändringar i öppettiderna.Tel:0582-710 06


Det här är ett beställningsjobb till en offentlig miljö som Greger och hans bror gjort.

 Visst är det snyggt  med oljad ek, det doftade så gott av linoljan i hela lokalen.

 Jag tillverkade och klädde dynorna i ett tyg från Svensson, Rami
 Rami kombinerar känslan och utseendet hos exklusiva italienska tyger med rustika naturmaterial. Rami är en av världens äldsta kända naturfibrer och har återfunnits i egyptiska mumiers svepningar. Växten, som har naturliga antibakteriella och flamsäkra egenskaper, kallas även för kinagräs och är släkt med nässlan. Att blanda ull och rami ger många fördelar. De olika materialen absorberar färgerna på olika sätt vid färgning, vilket ger djup och liv åt tyget. Blandningen medför också att tyget inte skrynklar sig lika lätt som linne. Både rami och ull har dessutom utmärkta fuktabsorberande egenskaper och lämpar sig särskilt bra för miljöer som har problem med statisk elektricitet. Rami-sortimentet innehåller hela 40 färger.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, jag blir glad om du vill lämna en kommentar//Eva